Whisky & Cigar Salon

De Whisky & Cigar Salon in Gronau Duitsland, wie had dat gedacht? Tijdens een vakantie-rust weekje in Markelo vond ik online deze Lounge, de enige in Twente die ik online kon vinden en dus pakte ik op een donderdag in augustus de auto naar Gronau. Bij Enschede net over de grens ligt deze plaats, en midden in het centrum naast de kerk op de Mühlenplatz 1 is de zaak van Han Hilderink, ja gewoon van een Nederlander! In augustus 2016 is deze lounge naar deze plaats verhuist.

Het is niet zo maar een Lounge, het is een Alec Bradley Lounge (een van de drie in Europa) die hij daar heeft. De lounge bestaat uit een grote ruimte, een terras en op de 1e verdieping nog een aparte ruimte. Het terras is boven de Dinkel, een rivier, het water stroomt onder je door en het uitzicht over de rivier en het kunstwerk er achter is mooi. De ruimte binnen heeft een grote haard aan de muur, waar je op leren stoelen omheen kunt zitten. Daarnaast zijn er een aantal tafels, varierend in grootte. En ook is er de stamtafel waar je met 8 man aan kunt zitten (tenzij de stamgasten er zijn).

De Humidor is natuurlijk een walk-in humidor die goed gevuld is met veel soorten sigaren (bijna alle) van Alec Bradley. Veel meer dan ik in Nederland ooit ergens bij elkaar gezien heb. Van de bekende Tempus en Nica Puro tot aan de minder goed vindbare Fine & Rare series aan toe (de 2015 TA-25A en de 2016 HJ-10I). Van deze laatste heb ik er direct een aantal gekocht. Naast de uitgebreide verzameling Alec Bradley sigaren zijn er ook vele andere merken te vinden uit de gehele wereld. Zo ook een verzameling Cubanen.

En dan de eigenaar, Han Hilderink is 57 jaar oud en vier jaar geleden begonnen aan deze ‘hobby’. Hij geniet er dagelijks van, een man met veel kennis over de producten die hij in huis heeft. Dat geldt zowel voor de sigaren als de whiskies.

Voor een leuke impressie, bekijk dan dit youtube filmpje.

En dan mijn oordeel:

  • Humidor: 9/10
  • Aanbod sigaren: 8/10
  • Rook ruimtes: 9/10
  • Terras: 9/10
  • Drank: 9/10
  • Eten: niet aanwezig
  • Eigenaar: 9/10

Website: http://www.whiskycigarsalon.com/homepagina/

0 comments on “Whisky & Cigar SalonAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *