Busch Leiden

Mijn Lounge, de lounge in mijn Leiden, waar ik leer genieten van sigaren en ontspanning. Waar ik de meeste van mijn sigaren proeverijen gehad heb. Waar de Love of the Leaf mij bijgbracht wordt. Nee, deze lounge is zeker niet de grootste of de meest uitgebreide maar het is op loopafstand van mijn huis en het is mijn stekkie waar ik kan genieten van een sigaar met mijn vrienden.

Lode Busch en zijn vrouw Astrid zitten al behoorlijk wat jaartjes in de zaak op de hoek van de Lange Mare in Leiden. Als je de zaak binnen loopt ben je in een kleine ruimte waar veel mensen langs komen voor een tijdschrift of een pak sigaretten. Maar laat dit je niet misleiden, als je naar rechts kijkt zie je een vijftal grote Hunidor kasten staan met een uitgebreid assortiment aan sigaren. Het is een wereld assortiment, alle grote merken zijn aanwezig en in een groot aantal gevallen ook nog eens de wat specialere sigaren. Wat zo leuk aan Lode is dat hij onthoudt wat jij lekker vindt en wat je niet zo lekker vindt. En op die manier zal hij je nooit iets adviseren om te roken wat je niet lekker vindt. Heeft hij een nieuwe sigaar die bij je past, dan zal hij je dat met enthousiasme vertellen en aan je aanbieden.

Maandelijks hebben Lode en Astrid een proeverij voor de geintresseerden. Steeds met een ander thema en met een leuke groep mensen. Eens per jaar doen we ook zelf aan het rollen van een sigaar, zoals je hieronder kunt zien. De Lounge zelf bestaat uit twee kleinere kamers, waar je per kamer met 7 personen in kunt zitten. De ene ruimte is een woonkamer, met een bank en wat relaxte stoelen. De andere kamer is een keuken, met een grote keukentafel waar je aan kunt zitten werken (en roken natuurlijk). De rookruimtes zijn ook rustig, op vrijdag middag of op zaterdag willen er nog wel eens een handvol mensen zijn, maar verder kun je er prima werken en genieten.

En dan mijn waardering:

  • Humidor: 8/10
  • Aanbod sigaren: 7/10
  • Rook ruimtes: 7/10
  • Terras: niet aanwezig
  • Drank: 7/10 (koffie en bier, soms rum)
  • Eten: niet aanwezig
  • WIFi: aanwezig
  • Eigenaar: 10/10

0 comments on “Busch LeidenAdd yours →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *